16 Ocak 2017 Pazartesi

Rocky-7


Serkan Çınar'ın maçın 16.dakikasındaki penaltı pozisyonunu görememe, çözememe ihtimali yok. Bu pozisyonu anlatmadan maçın yorumunu yapma ihtimali de...



MHK'nin vasat prenslerinden biri olan Serkan Çınar ligin 2.haftasında da Fenerbahçe-Kayserispor maçında Simon Kjaer'i ağır bir kararla atmış, pozisyon öncesinde Stoch'a yapılan açık faulü süzememişti (!) O maçın son dakikalarında Fernandao rakibin sert darbesiyle sakatlanmış, sezonun ilk yarısında oynayamamıştı.

Turgay Şeren sezonunda Ulusoy dönemini geçen hakem skandallarıyla boğuşan Fenerbahçe, kanıksatılmış "Hakemi de yeneceksin arkadaş"  söylemine uygun maçlar da çıkarıp kazandı. Ancak Rocky filmi bile 6 bölüm çekildi, Fenerbahçe sezonda 20 bölüm çekemez. Zaten neden çeksin ? 

Serkan Çınar'a rağmen Fenerbahçe maçı kazanabilir, yeni bir Rocky filmi çekebilirdi. Itandje da ona izin vermedi. Müthiş refleksler ile toplar çıkardı. Adanaspor  takım olarak her dakika iyi mücadele etti. Kimse yere yattılar diye kızmasın. Sakatlık veya değil, oyuncu yere yatar. Hakem maçın sonuna klasik 3-5 dakika yerine 12-13 dakika ilave ederse bu alışkanlıktan vazgeçerler. Adanaspor'da çok güzel bir gol atıp, bir de asist yapan Magaye Guaye Senegal olimpik takımında oynamıştı ama A takıma seçilemedi. Seçilse Sow abisiyle beraber Gabon'da olacaktı...

Volkan-Sow-Kjaer üçlüsünün eksikliğini Fenerbahçe hissetmez diye düşünmüştüm, yanılmışım. İşin kötüsü Volkan-Sow kısmı bir süre daha devam edecek...

Advocaat maç sonunda Atıf ile başlama tercihinde hata yaptığını söyledi. Ancak futbolda her şey topun çizgiyi geçmesiyle alakalı. Penaltı pozisyonu gol olsa (ligimizdeki gol olma oranı %80'e yakın) Atıf gündeme gelir miydi ? 

Skrtel 4 golün de içinde yer aldı. Yenilen ilk golde Atıf'a attığı zehir gibi pastı. Kjaer ile iyi bir ikililer, ağır Roman ile uyumsuzlar. İkinci yarıda skora tepki gösterip sarı kart sınırındaki hırsıysa takdire değerdi.

Lens ligimizin sağ kanattaki en iyisi. Sol  kanata oynarsa iyilerinden. Solda hızı ve verimliliği düşüyor. Karavayev değişikliği sonrası solda çabaladı. Sağa dönünce çabaları pozisyona döndü. 

"Fenerbahçe de Adanaspor'u bir zahmet yeniversin" yazarak çok sempati toplamak mümkün ama Fenerbahçe her hafta Rocky-7'yi çekemez. Bunu yazmak gerçeğin kendisidir.

Lig bitti denirken Fenerbahçe geri dönme becerisini göstermişti. Antalya'da Cüneyt Çakır'ın, Adanaspor maçında Serkan Çınar'ın hataları(!) olmasa  bugün bambaşka bir lig konuşulacaktı. Bundan rahatsız olmamak ve Fenerbahçeli olmak mümkün mü ?

Başakşehir maçı Fenerbahçe için geri dönüşün ilk maçı olacaktır.

1 yorum:

  1. 3 temmuz bitmedi Kocaman'ın dediği gibi ..
    3 temmuz kumpası Yargıtaydan onay alınca doğacak tazminatlardan vazgeçin yoksa gün yüzü göstermeyiz diyor birileri sanki..

    YanıtlaSil