26 Şubat 2018 Pazartesi

Bazen bir taş, bazen bir söz...


Fenerbahçe bu yıl ilk defa bir rakibe diş geçiremedi. Kötüsü, hocası ve oyuncusuyla reaksiyon gösteremedi... 

Maç bittikten sonra bilgelik taslamak kolay. Volkan oynasaydı, Valbuena erken girseydi demeyen kaç kişi var ?  Yok değil mi, onun için geçelim...

Beşiktaş Negredo ve Querasma'nın kalitesiyle maçı kopardı.  

Futbolda küçük detaylar var ve derbilerdeki farkı da onlar belirliyor. Beşiktaş'ın ilk golünü getiren korneri hızlı kullanması da, Vida'nın kornere geriden gelip alan savunması yapan Fenerbahçe'yi bozması da akılcıydı. Çalışmışlar mıydı, o anda mı gelişti bilmiyoruz. Neticeye bakmak gerek... Akıl ettiler.

Futbolda çalıştıklarını maç içinde akıl etmek önemli. Çalışmasan da iç güdüsel olarak, yani futbol zekanla akıl etmek de...Fenerbahçe'de dün gece bunlar eksikti, Beşiktaş da fazla...

Valbuena transferinde eline mezura alıp, boy ölçümüyle futbol maharetini ölçmeye çalışan futbol medyasının sivri akıllıları Medel için de benzer ölçümü yapmışlardı. Maçın kırılma anında  Medel boyuna posuna laf edenlere selam etti. 

Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği ve Trabzonspor maçlarında her zaman hak edenin kazanamadığını gördük. Dün geceyse tersini.

Hak eden etmeyen demişken, dün gece hakemler 4 golün 3'üne asistle katkı yaptılar. Faul, ofsayt, penaltı görmemeyi anlayabiliyorum. Takdir hakkı vs diyorum da gösterilmeyen kırmızı kartlar midemi bulandırıyor. Bulantı sürekli...

Adil bir lig oynanabilseydi, dün geceki mağlubiyetten sonra "Fenerbahçe'nin takipçileriyle puan farkı azaldı" deneceğini kaç kişi kabul eder. Pardon pardon, kaç Fenerbahçeli kabul eder demeliydim ? 

Fenerbahçe hala derdini kendi camiasına kabul ettirebilmiş değil maalesef. O Denizlispor maçında "abi ne olursa olsun atacaktık bir tane daha" diyenler çoğunlukta... O ya kırk yılda bir ya da filmlerde oluyor. 

* * *

Kurduğunuz (veya kurmaya çalıştığınız) futbol sistemi bir kaç hafta da oluşmaz ve dahası bir gecede de çökmez. Fenerbahçe dün geceyi sezon sonundaki şampiyonluk belgeselinde "bir yol kazası" diye yazabilecek güce,oyun zekasına ve fikstüre sahip. 

Bu yazıyı komşuya uğrayıp bağlayalım.

Yunanistan liginde son 21 yılda Olympiakos 19 defa şampiyon oldu. 

PAOK'un en son şampiyonluğu 1985'de, AEK'nin 1994'de... 

Bu yıl Paok 52 Puanla lider, AEK 50 puanla ikinci, Olympiakos da 46 puanla üçüncü...

Dün gece PAOK- Olympiakos maçı vardı. Maç başlamadan bir konfeti Olympiakos teknik direktörü Oscar Garcia'nın başını yardı ve Garcia hastaneye kaldırıldı. Durumu ciddi mi Oscar'lık bir durum mu bilmiyoruz. Maç tatil edildi.


Büyük ihtimal Olympiakos hükmen kazanacak. Üstüne PAOK'un puanı silinebilir de deniyor... O konfetiyi atan ligin ve takımının kaderini değiştirmiş olabilir.

Bazen bir konfeti, bazen bir söz sevdiğiniz takıma tarihi fırsatı kaçırtabilir...

2 yorum:

  1. Kimisi "şeytan " der kimisi " kalite " detaylarda saklıdır. İşaret ettiğini,çalışılmış ya da çalışılmamış hızlı korner organizasyonu sonuç verdi.Bizim aynı noktada yaptığımız 3 serbest atışın sadece 1 tanesi Fenerbahçe'li futbolcuya isabet edebildi..kabul edilecek ,maruz görülebilecek birşey değil..

    YanıtlaSil
  2. Iyide bu ligde duran toptan korner faul en cok gol atan takimsin dun olmadi kabul edilebilecek birsey degil anlamsiz bir cumle olmadi tutmadi futbolda bunlar var

    YanıtlaSil