16 Eylül 2014 Salı

Normali Övmek

Genelleme yaparak  "Trabzonspor-Fenerbahçe arasındaki gerilim" demek aslında "ne şiş yansın ne kebap" kolaycılığıyla herkese şirin gözükeyim deyip sorunu görmezden gelmek demek.

Trabzonspor İstanbul'a geldiğinde otelinin önünde meşale yakılıp saatlerce gürültü yapılıyor mu ? Hayır ! Otobüsle Şükrü Saracoğlu'na gelirken E5 kenarına sotelenen yüzlerce insan taş atıyor mu ? Hiç duymadık. Maçta kornerler çevik kuvvet kalkanları altında atılıyor mu ? Çok şükür hayır . Trabzonspor kalecisine kiremit,çakmak,taş,pil,çakı atılıyor mu ? Ona da hayır ! Kadıköy'de dört tribün dakikalarca Trabzon başkanına veya bir futbolcusuna organize bir şekilde küffür ediyor mu  ? Hayır . Peki son olarak seyircilerin müdahelesi ile yarım kalan maç oldu mu ? Olmadı ! Kısaca sorunun adını doğru koyalım Trabzon şehrinde tek taraflı bir düşmanlık var...

Efendim adamlar haklı, kupaları alındı sanıyorlar, haksızlığa uğradıklarına inanıyorlar gibi sözlerle şiddeti olağanmış gibi göstermek en az şiddet kadar tehlikeli. Hataya hata diyebilmek gerek...

Bu defa maç centilmence geçti demek de yine hatalı teşhis ! Dakikalarca küfür edilp ama sahaya bir şey atılmadı diye centilmenlik olmaz. Yeni Zellanda'dan ,sert rüzgarı arkasına alıp Türkiye'yi deviren İzlanda'ya tüm dünyadaki stadyumlarda maç sırasında,öncesinde sahaya bir şey atılmıyor !


Aman ne güzel,sahadaki oyuncular birbirlerine kasıtlı girmemişler demek de akıldışı .Zokora gibiler ceza alsa daha önce de girmezlerdi...Ülke futbolunda normali övmek çok acı geliyor !

Trabzonspor takımındaki oyuncuların tamamının vesikalıklarını ,altında isimleri olmadan  bir kartona yapıştırsan kim kimdir diye belki Halilhodzic çözer o kadar. Bölge karması tadındaki bu takıma karşı Fenerbahçe bu maçı kazanmalıydı ,olmadı.

Sow ve Emenike Afrika Kupasına gittiklerinde ne olacak diye bir prova olsun istemişlercesine sahada yoklarken , Caner ve Gökhan'ın kanatlara kurduğu hızlı tren hattı durmuşken gol bulmak mucizelere ve şutlara kalmıştı. Mucize olmadı,şutlar çerçeveyi tutmadı...

Emre ,Mehmet Topal ve Diego'nun çabalarını takdir ederek , orta saha takviyesi olarak son anda oyuna giren Selçuk değişikliğinin arkasındaki sırrı merak ederek gece sona ererken Fenerbahçe 3 puanın birini aldı,diğerini Trabzonspor'a bıraktı. Bir puan da Tff'ye kaldı.

Fenerbahçe'nin 10 maçını izledim diyen Halilhozdic'in  "beyler ,rakibi çözdüm,orta sahayı geçmeyin yeter" gibisinden bir taktik vermiş olabileceğine ihtimal vermezdik , maç sonunda "aslında 7 golle kazanabilirdik" demecini duymasaydık...

Neticede normali övmeyelim, topa rakibinden iki kat fazla sahip olan takım kazanmalıydı.Her kilit için çare Webo maymuncuğu daha önce devreye girmeliydi.

Tabii karamsarlık doruğuna çıkıp "İsmail Kartal ile ligi 4. bitiririz" deyip sonra da üzülmemeli ! Bu tahmin karamsarlığı en zor sezonlarda Kocaman ve Yanal ile tutmadı,bu sene de tutmaz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder