20 Ekim 2014 Pazartesi

Haddini Bilmek

Türk Dil Kurumu "haddini bilmek" için şöyle diyor
1.Kendi değer ve yeteneğinin farkında olmak.
2.Konumuna ,durumuna uygun davranmak.

Giriş:

İsmail Kartal'ın "haddimizi bilerek oynadık"  sözünü çok çok kötü bir dil sürçmesi olarak düşünmek istiyorum. 

Gelişme:

Cüneyt Çakır
Cüneyt Çakır'ın 12 Mayıs 2012'de, oyuncu değişiklikleri hariç,10 dakika duran maçı "aman son dakikalarda bir gol olur üzerime kalır" düşüncesiyle 5 dakika uzatmasını hakemliğinin dibi olarak olarak görüyorum. 

Fenerbahçe'nin taçtan devşirme golü sonrası apar topar maçı bitirmesi,aynı "üzerime kalmasın" alışkanlığının devam ettiğini gösteriyor. Düzenin adamı olarak haddini biliyor, kamuoyunda "Fenerbahçeli olarak" algılanmasının ( özellikle 2010-11 sezonunda Ankaragücü'nün 6-0 kaybettiği maçta 3 penaltı veren adam ) yaratacağı zararları bilip ona göre "ben etkilenmem" kararları veriyor. Her Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi Galatasaray cephesi tarafından "istenmeyen adam" olarak ilan edilip aslında tutkuyla arzulanan adam olmanın bedelini birikmiş bonuslarıyla ödüyor.

Elit : En fazla iki parmağını değdirerek kart gösterebilen
Sneijder 
Büyük futbolcu. TDK'ya göre konuşursak kendi değer ve yeteneğinin farkında ! 

Webo- Umut Bulut-Gasper Vidmar
Bu ülkede hakkı en fazla yenen üç adam.

Melo
Elinde Türk futbolunu yönetenler ile ilgili fantezi kasetler olmasından başka aklıma bir şey gelmiyor.

Penaltı
Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında Fenerbahçe'ye 1991'den bu yana penaltı verilmemesini tesadüf olarak gösteren "güce" saygı duyuyorum. 

Sonuç:

Alves 'in görüntüleri Balıklı Rum Hastanesine verilse "ruh hastası" raporu alınıp tazminat ödenmeden gönderilebilir. Rapor alınamazsa, 1 Milyon üye projesinin elde edilecek gelir bu hayır işine harcanacaksa itiraz eden olmaz !

Galatasaray mağlubiyetleri Fenerbahçe'nin kahır günleridir,sıradan gösterilemez. 

3 yorum:

  1. Şuraya ben de imzamı atıyım.Nokta.

    YanıtlaSil
  2. Cüneyt Çakır’ın FB lehine haklı olarak çaldığı penaltı kararları üzerinden ALGININ kralını yapanlara karşı FENERBAHÇE kulübü birşey yapıyor mu ??? Kocaman bir hayır… Medya da FENERBAHÇELİ olan yok mu ??? Varrrr…Peki bu zatı muhteremler GALATASARAY kulübünün her maç öncesinde hakem üzerine oynamasına neden sessiz kalıyorlar ??? Aziz Yıldırımı sevmiyorlar bir cevap olabilir mi ??? Yada olmalı mı ??? Fenerbahçeyi sevmek ve başarılı olmasını istemek kişilere göre olacak bir istek veya duygu mudur ??? Değildir… Taraftarlık başkana GICIK oldum, futbolcuya uyuz oldum, teknik adamdan nefret ediyorum dolayısıyla rakiplerin her türlü yolla kazanması karşısında sesimi çıkartmam düşüncesi olamaz… Buda gösteriyor ki FENERBAHÇE kulübü taraftarı çok olsa da medya da, bürokrasi de veya etkili diğer birçok mekanizma da sahipsiz… Hadi bu durum böyle… Peki kulübün elindeki sınırlı iletişim araçlarını ( Fbtv, dergi ve diğer araçlar ) kullanmaması, GALATASARAYIN hakemler üzerinden yapmak istediklerine dur dememesinin sebebini bir türlü anlamıyorum…İsmail Kartal herhalde 10 kişi kaldıktan sonraki süreç için haddimizi bilerek oynadık demek istiyor… Ben bu açıklamayı talihsiz bir dil sürçmesi olarak görmek istiyorum… Ancak daha büyük bir yanlışı FENERBAÇEYİ kaplumbağa hızıyla oynatmasıdır… Topa sahip olmak ile her sorunu çözeceğini varsayan düşüncesi en büyük sıkıntımızdır… Topu hızlı kullanmadığın ve takım olarak hücum veya savunma yapmadığın sürece topa sahip olsan ne yazar, olmasan ne yazar…Hazır başarıya ulaşılmış reçete ortadayken ( geçen sezon ) başka arayışlara girmek macera aramaktan ve kusura bakmasın ama akılsızlıktan başka birşey değildir…

    YanıtlaSil