18 Kasım 2014 Salı

Müzikte Frank Sinatra,Basketbolda Nemanja Bjelica...

Değişen TBF disiplin yönetmeliği maça çıkmayanın puanını silerim, küme düşürürüm deyince sağlanıveren can güvenliği(!) neticesinde güzel bir derbi izledik.

Fenerbahçe maça çok hızlı başladı, 4-0 iken 3lük kullanmadı ve erken gelen molada binlerce fotoğraf çekildi .

#manidar

6-0'dan sonrada farkı açan Sarı Kanaryalar rakibi Galatasaray'ın farkı tek haneye düşürme çabalarına kesin ve net hamleler ile izin vermedi. Fenerbahçe'nin ligin en iyi oyun kurucularından Arroyo'yu ve 3lük atışlarda ritm tutturunca 2.dünya savaşındaki B17'ler gibi bombardıman yapan Erceg'i durdurması zordu, Galatasaray'ın ise Fenerbahçe'den durduracak oyuncu seçme lüksü yoktu...

Hücum anlamında Fenerbahçe son 2 yıldaki en akılcı ve istekli maçlarından birini oynuyordu desek maçı izleyenlerin %95'i "bu sözü bende söyledim" diyecektir. O %5 de son 2 yılda yeterli maç izlememiştir.

Maçın sonlarında "bak Galatasaray maçları farklıdır Hickman bile iyi oynadı" sözünü haksız çıkarmak ve Galatasaray'ı maça ortak etmek için Ricky kardeşimizin akıl dışı şut tercihleri de yeterli olmayınca ve "Mola alsana" (tepki böyle olur, küfür ile olmaz ) tezahüratına inat Ergin Ataman da mola almayınca Fenerbahçe rahat ve hak ederek maçı kazandı. Karşıyaka- B.Munich -Galatasaray serisini kayıpsız kapatıp yakın gelecek için "motorları maviliklere süreceğiz" mesajını verdi...

Nemanja Bjelica için methiye yazılacaksa zamanıdır. Geçen yıl, 3.3 Milyon Euroluk Kleiza (bu yıl 400.000 euro'ya oynuyor ) ve Obradoviç tarafından süresi yenen bu basketbol insanı için rahatlıkla bir basketbol fundamental ikonu diyebiliriz ! Bazı oyuncular için "boyu biraz daha uzun olsa 5 numara oynar" denir ya, Bjelica'da 5 cm kısa olsa Avrupa'nın en iyi guardı olabilirdi !

Kartvizitine, top sürme, saha görüşü, yer tutma, şut mekaniği ve cesaretin yanına çubukla su aranır yazsa itiraz eden çıkmaz. Bu adam suyu da bulur denir.

Çubukla su bulunur, sünnetlere-düğünlere araç temin edilir.

Tanjeviç'in Emir ve Vidmar hamlesinden sonra Fenerbahçe basketbolunun en büyük yatırım olan Bjelica dün geceyi %100 2lik , %66'lık üçlük yüzdesi ile oynarken skorun kapanır gibi olduğu dakikalarda "durun ben doktorum" diye yerinde müdahaleler yaptı. Lakin (bu lakin sözü entel bir hava verdiğinden ara sıra kullanıyorum) dün gece Bjelica asla yalnız yürümedi. Gerek savunmada gerek hücumda başta Emir olmak üzere takımın tamamı konsantrasyon ve basketbol aklı olarak asla "what can I do sometimes" demeden galibiyeti istediler ve aldılar.

Fenerbahçe taraftarı olması gerektiği gibi ve İslam Çupi'nin dediği gibi "sarı lacivert masal kahramanı"  rolünü hatırlayınca keyfi bol bir pazartesi gecesi yaşandı.

Ergin Ataman dingin bir gece geçirirken Galatasaray'ın gücü şampiyonu devirmeye yeterli olmadı. Yakın gelecekte sık sık "Galatasaray'da para krizi çözüldü" haberlerini okuyabiliriz dersek kehanet olmaz.

Fenerbahçe'ye dönersek. Hickman sorunsalı nadasa bırakmak yerine transfer ile çözülecek mi, formda olduğunu maç içinde aldığı eser miktardaki sürede gösteren  EPI Melih ve son 3 yılın en formda isimlerden Serhat daha fazla süre alacak mı, Orhun Ene'den sonra ülkenin en iyi guardı olamaya aday yerli Stockton Berk kadroya girecek mi, Bogdanovic geçen yılki formuna ulaşmak için daha ne kadar bekleyecek, çok ağır sakatlıktan dönen Kenan öz güvenine ne zaman kavuşabilecek,  Goudelock bir daha 30 sayı atamaz buraya yazıyorum diyenler 7-8 revize yapacak mı, Emir yine triple-double yapacak mı, Obradoviç savunması denen şeyi ne zaman izleyeceğiz, Final8 gelecek mi ?  Sorular zor, süre uzun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder