23 Mart 2015 Pazartesi

Tarih Şampiyonları Yazar

Fenerbahçe,  hangi fırtına içinde ay çekirdeği kabuğu gibi kalırsa kalsın, hangi futbolcu beceriksizlik ve şansızlığı ile boğuşursa boğuşsun, ülke futbol ulemaları, çok bilmiş taraftarları ve yönetimi hangi felaket senaryolarını devreye sokarsa soksun, ısrar ve inançla Kadıköy'deki derbileri kazanma alışkanlığına devam ediyor !

Maç öncesi bayrakla kapatılmış kale arkaları 2000 yılında stadın inşaatının devam ettiği günleri andırıyordu. Sarı Kanaryalar için galibiyet tek çareydi. 

Beşiktaşlı futbolcuların Kadıköy'deki yerçekimine teslim olanlar kervanına katılmasıyla maç temposuz başladı.Yoyo testini geçemeyen Fırat Aydınus maçın başında görme testlerini geçemeyeceğini kanıtlayarak Fenerbahçe'nin penaltısını yok etti. Avantaj kurallarındaki demans durumu da içler acısıydı. 

Futbol içinde gol kaçar, tepki de gelir ancak futbolcusunu yuhalamak cehaletin beyni ele geçirmesidir. Emenike'nin yaptığıysa şuursuzluk, küstahlık, haddini bilmezlik ve cahillik ile açıklanabilir ama yine de yetmez ! Devre arasında stadı terk etmesi ve İsmail Hoca'nın 'isterse bana sormadan gidebilir demesiyse kulubün psikolog ve konuşma uzmanı eksikliğinin belgesidir. 

Fenerbahçe'nin 3 bedensel bir zihinsel sakatlık sonucu yaptığı değişikliler fayda ve zararlar getirdi. Alper oynadığı her mevkiye bereket, Webo forvete akıl getirirken, atlı karınca misali olduğu yerde dönen ve hücuma kısıtlı akışkanlık getiren Diego takım savunmasına dev koridorlar açtı.Sow ise solda sıfır etkisi yaptı. 

Sağ bek olarak en değerli performansını sergileyen Mehmet Topuz, son 2 sezonun en kötü maçını oynamasına rağmen Caner'in ters kademe ile çıkardığı top, Egemen'in yerinde ve fedakar hamleleri takım savunmasına önemli katkılardı. Bu arada Demba Ba'nın sahadaki tüm forvetler içinde en etkisizi olduğunu da söylemek gerek. 

Gol yollarında müzmin şansızlık süregelirken, Beşiktaş hangi akla hizmet bir puana razıyken, taraftar kütüphane sessizliğine girmişken Sow Beşiktaş maçları gol yolları kombinesini 90+'da yıllar önce Sergen'in gol attığı kaleye kullandı ! Fenerbahçe 1-0 kazandı. Fenerbahçe oyunundaki her parametreyle maçı hak eden taraf olarak istediğini aldı. Beşiktaş'a karşı ikili averajı ve şimdilik Galatasaray'a karşı ( Genel averaj Galatasaray'ın doktora tez konusudur güvenmemek gerekir)  genel averajı iç cebine koydu. Akhisar ve Gbirliğine karşı o gün kahredip berabere kalsa şimdi liderdi.

İşler iyi giderken Bilic etik ve sempatik. Bu 'boyaya' bilhassa Fenerbahçe maçları yağmur etkisi yapıyor ve bir anda kenarda oyunculara sataşan küfür eden, hakemle tartışan, maç sonunda da yapmadım diyen gergin ve antipatik bir kişilik ortaya çıkıyor. "Fenerbahçe'nin tapesi çok, bizim çok az" diyen akıldan teknik adamına uyarı yerine sahiplenme gelmesiyse şaşırtıcı değil. 

Fenerbahçe, mayın tarlasında yoluna devam ediyor. Rize'yi 0-4 ile geçebilir veya yenilebilir. 

Huzursuzluk, inançsızlık, basiretsizlik, şansızlık ne ararsan var ancak Ana Britanica'dan Yandex'e, Meydan Larousse'dan Google tarih şampiyonları yazar ve Fenerbahçe'nin şansı en şanslıdan fazladır ! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder