19 Eylül 2016 Pazartesi

Birisi, "Fenerbahçe en son..."

Birisi, "Fenerbahçe en son 5 gol attığında takım otobüsüne ateş edilmişti" dese çok fazla gönderme yapmış olur.

Öncelikle 1.5 sene geçmesine rağmen faili bulunmamış (Şekip beyin açıklanmamış ifadesi de var) ve o sezon Fenerbahçe'nin futbol performans damarını kesen bir olayı hatırlamış oluruz. Devamında Fenerbahçe'nin son 5 sezonda yaşamış olduklarının Neil Gaiman'ı aratmayacak bir bilim kurguya benzediğini ama gerçek olduğunu... Sonrasında da 1.5 senedir 5 gol atmayı başaramadığını.

5 golü anlatmak ne keyifli ! 

Volkan'ın Emenikeye pası. Onun bir santrafor bilinciyle topu tutması, şut vurmak yerine (bildiğimiz Emenike orada vururdu) Josef'e aktarması ve onun da soyadına yakışır bir şekilde bitirişi.

Lens'in güzel ortası, Ozan'a hep söylendiği gibi 'kafasını kullanması' ve benzerini 2 hafta önce de yapmış olması.

Kasımpaşa frikik kullanırken barajda duran Lens'in depar atıp tekrar asistçiliğe soyunması ve Emenike'nin doğru yerde bulunup golü atması.

Fenerbahçe kariyerinde ilk defa üç gollük bir katkıya soyunan Emenike'nin yine, 'kesin vurur' denirken vurmayıp pas verişi ve Sow'un tüm dişlerini gösteren gol sevincini hatırlatması.


İsmail'in  'çekilin ben doktorum' misali soldan inip Volkan'ı itip topu doksana takması.

Dünya varmış dedi Fenerbahçeliler...

Fenerbahçe Kayseri ve Bursa maçlarında belki dün gece oynadığından daha hırslı oynadı ama topu içeri sokamadı. 

Advocaat ideal 11'i arıyor ve Robin Van Persie'ye haklı olarak bir yer bulamıyor. İsim büyük çok büyük ama Emenike ve Sow daha etkili...Fenerbahçe kopya goller yiyor. Rakip topa vururken, oyuncunun etrafına hayali bir pergelle 1 metre yarı çapında bir daire çizsek (1 çok diyen yarım metre de çizebilir) orada onu rahatsız eden bir savunmacı olmalı. Dün de defans benzer rahat vuruş imkanı verdi... Advocaat cüzdanı unuttuğu için bir gece Samandıra'ya dönse ve bu ışıklar niye açık diye sorsa "Salih çalışıyor" cevabını almalı. Çünkü sahada izlenmesi en keyif veren oyuncuların başında Salih geliyor.

Yol uzun, bu maçın morali uzun bir seriyi başlatmalı. Eylül ve Ekim ayında şampiyon olunmaz şampiyonluk da kaçırılmaz. Bu da unutulmalı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder