26 Ekim 2014 Pazar

"Çok özledim formamı, taraftarımızı, Kadıköy’ü"

“Çok özledim formamı, taraftarımızı, Kadıköy’ü” demişti son röportajında bugün itibariyle 28 yıl önce  kaybettiğimiz Hüseyin Çakıroğlu.

Kaybettiklerimiz hep o kaybettiğimiz yaşta kalıyorlar .

Hüseyin Abi, sen 28 yaşındasın, ben 46 ama abi olan sensin.

Fenerbahçeliler seni çok severler, diğer takım taraftarları da çok sever ama en çok Ankaralı Fenerbahçeliler severler…Radyo’da Murat Ünlü Bordeaux’da  “ve gooool Hüseyin…gerçekten nefis, gerçekten güzel” dediğinde radyo başında diz çöküp göz yaşı dökmüştük. İkinci yarıda oyuna girip galibiyet golünü atmıştın… Ne goldü ama ! Kaleci Dropsy yerinde çakılıp kalmıştı .


Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı kupası maçında da ikinci yarıda oyuna girip “Fenerbahçe ezeli rakibine yenilemez” deyip önce beraberlik golünü atmış sonra da Gençlik Parkı tarafındaki kaledeki Simoviç’i bir kez de penaltıdan avlamıştın… Ankara’da “En büyük kupa bizim oldu” diye sayende dolaşmıştık…Kendimizi İstanbul’da gibi hissetmiştik.


Cumhurbaşkanlığı Kupası-Ankara ( http://elburrito.wordpress.com/category/huseyin-cakiroglu/ )

Soğuk bir kış gününde yine Ankara’da maça gitmiştik. Kalabalık büyüktü. Hiçbir düzen ve mantığın olmadığı kuyruklarda bekleşiyorduk. Ankara itfaiyesi buz gibi havada  üzerimize su sıkıp dağıtmıştı. Dağılmış ama vazgeçmemiş ıslak içeri girmiştik… O günde gol atmıştın. Dedim ya herkes seni çok severdi. Ankaralılar daha da çok severlerdi. Abi, ne sen ne de biz o golün son golün olduğunu biliyorduk.

Sonra senin için hasta dediler. Hasta olunca, ilaç alınıp birkaç gün evde dinlenince geçeceğini, eğer  geçmezse, en kötü, cam şırıngadaki, biraz yakan iğnelerden olununca bir şeyinin kalmayacağını sandığımız yaşlardaydık. 8 ay önce önümüzde gol atan Hüseyin Abi nasıl ölür demiştik…Çok ağlamıştık … Nurlar içinde yat.

Maç yazısı için başlamıştık. Gençlerbirliği maçına gelirsek…

Hüseyin Abi, takım seninde takım arkadaşın sağlam Fenerbahçeli Arap İsmail’e, tribünler Allah’a emanet yola devam ediyoruz. Malum biz Fenerbahçeliler lehine penaltıdan korkan bir ırkın ahfadıyız. Fenerbahçe’ye  verilen her penaltı yıllarca konuşulur.Veren hakem aforoz edilir. Bir art niyetli meczubun uydurduğu “penaltı gibi penaltı” değil kalıbına oturtulur. Neyse ki bu defa penaltılar için en pimpirikli Fenerbahçeliler bile “sorun yok” dediler…

Hüseyin abi, penaltı demişken dünyanın en sakin ve en güzel penaltı atan adamına Selçuk Abimize de bizden selam söyle. Erdoğan Abi ve Sedat Abi ‘ye de selamlar sevgiler.

Çok özledim formamı, taraftarımızı, Kadıköy’ü demiştin ya hepimiz çok özlüyoruz.. 

3 yorum:

  1. 9 yaşındaydım onu kaybettiğimizde. Hala adını andıkça vefatından sonra tribünde hıçkıra hıçkıra ağlayarak söylediğimiz besteyi mırıldanırım içimden. Gözlerim dolar. 'NE SEN BİZE DOYDUN, NE DE BİZ SANA. FENERBAHÇE FORMASI KEFEN Mİ OLDU SANA'. Nur içinde yatsın.

    YanıtlaSil
  2. "Genç yaşta bu dünyadan göçüp gittin Hüseyin
    /Bizleri acılara atıp, gittin Hüseyin
    /Ne sen bizlere doydun ne de doyduk biz sana
    /Fenerbahçe forması kefen mi oldu sana?
    /Bu taraftar seni asla unutmayacak
    /Kalbimizdeki sevgin ebediyen kalacak"

    YanıtlaSil
  3. Sonunda gözlerimi yaşartan mükemmel bir anlatımla Hüseyin Çakıroğlu hatırlamak çok güzeldi. Hüseyin Çakıroğlu,Erdoğan Arıca, Selçuk Yula ve sessiz sedasız göçüp giden sarışın solbekimiz Sedat Karaoğlu hepinize Allah Rahmet eylesin. Resimde kalanlardan Hasan Özdemir, Yaşar Duran, İsmail Katal... hepsine Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin.

    YanıtlaSil