10 Nisan 2016 Pazar

İkram

Her sezonunun kendi hikayesi vardır. Fenerbahçe'nin 2005-06 sezonunda topladığı 81 puan şampiyonluğa yetmezken sadece 1 sezon sonra 64. puanı ile şampiyonluğu garantilemişti... Lig penceresinden bakarsak birincisine ralli ikincisine ikram veya kısır sezon diyebiliriz. Ancak asıl ikram sezonlar 1995-96, 2008-09 ve 2009-10'du.

Yine bir ikram sezonu içindeyiz. Geçen hafta yazmıştım, lig bitimine kadar Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin puan kaybının sürpriz olmayacağı beşer maçları var diye. Fenerbahçe dün gece bir tanesini kullandı.

İkram sezonlarının başrol oyuncusu olarak bilinen Şenol Güneş'in tahtı sallantıda, bir Portekizli oraya göz dikmiş durumda !

Dün geceki maça Konyaspor elle oynama ile olgunlaşan ve ofsayt ile devam eden bir golle başladı. Konya gibi defansta çok sağlam kalan bir takıma böyle başlamak kadar sıkıntı verici bir şey olabilir mi ? Cüneyt Çakır bunun yeterli olmayacağını düşünmüş olmalı Perira'yı tribüne yollayıp Fenerbahçe'ye bir avantaj daha vermek istemedi. Bir hoca sezonda iki defa oyundan atılıyorsa ve üçüncüyü deniyorsa o camia ona nasıl güvenebilir ? 

Ofsayttan çıkmayan, çizgiye kaçan tek santrafor Fernandao çözülemeyen Robin V.Persie krizlerinin izlerini taşıyordu. Emekliği için gün ve yaşı tamamlamış Mehmet Topuz'u bile aratan Diego- Josef ikilisi ile üretkenlik zordu ama Volkan Şen ile Fenerbahçe kilidi açtı ve beraberlik golünü buldu. Tribünlerin de elektriğini üzerine alan Volkan top ayağına her gelişinde pozisyon üretmek için sorumluluk aldı. O dakikalarda maçı televizyondan izleyen Şenol Güneş'e 'Fenerbahçe'den kimi çıkarırsanız maç sıkıntıya girer ?' diye sorsak Volkan derdi ve Vitor hoca da meslektaşıyla aynı fikirdeydi...

İlginçtir dün gece maçtaki her oyuncu değişikliği Fenerbahçe'yi bir seviye aşağıya çekti ve Konyaspor'un güzel golü fişi çekti. Elbette mağlubiyetin tüm sorumluluğunu hocaya yıkıp sahadaki futbolcuları unutmak olmaz. Şampiyonluk inancı adına sahici bir çaba göstermekten çok uzaktaydılar.

Maç bitiminde Ligtv'de Fenerbahçe şampiyon yapmış iki hoca vardı ve biri galibiyetini diğeri de maçı futboldan bahsederek anlatırken onlardan sonra sahne alan Vitor Pereira şanssızlıktan bahsediyordu.

Fenerbahçe için Galatasaray galibiyetleri bazen bir kaçış bazense bir çıkış olur. 

Asıl soru İkram sezonunda kim daha bonkör davranacak ? 

Fenerbahçe gibi nefret yaratacak bir büyüklüğe sahipsen sahada çok güçlü olmak zorundasın. (*)

(*)söz değerli arkadaşım Tansev Karayağız'a aittir




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder