13 Nisan 2016 Çarşamba

Sarı Gölge

Dolmuşta, piknikte, spor salonunda, iş yerinde, okulda, metroda, internette, dost sohbetlerinde en çok yapılan yorum şuydu : "Vesely olsa kesin yeneriz derdim ama ... " 

Fenerbahçe güçlü rakibini Vesely olmadan yenerken, onun yokluğunda pota altında elini kolunu sallayarak dolanır denen Ayon 4.periyotun bitimine 2.42 kalana kadar sayı atamadı. Çünkü Fenerbahçe'de her oyuncu Vesely görevi gördü.

Skorun yakınlığı maçı izlememiş olanları aldatmasın. Maç boyu Fenerbahçe maçı üstün götürdü ve Real Madrid'e "maçı alırım" diye düşünme şansı vermedi. Ayrıca 4 hatta 5 kısa oynadığı dakikalar olsa da rakibe rebound üstünlüğünü de vermedi. Rahat şut imkanı vermedi. Tahriklerine tepki vermedi.

Sloukas 4 sezon önce Galatasaray -Olimpiakos maçının son saniye üçlüğünü atıp Fenerbahçelilerin gönül radarına girmişti...  Uzun bir sakatlıktan "maşallah" bomba gibi döndü ve dün geceki basketbol  resitaliyle gönüllerde çok sağlam bir yer edindi. Ancak bir noktayı atlamayalım hem Antic hem Sloukas sakatlanıp "acaba Fenerbahçe transfer yapacak mı, yapmalı mı ?" tartışması olduğunda Obradovic hiç oralı olmadı. Oyuncularına güvendi ve dün gece bu iki oyuncu da hocalarını mahcup etmedi...

İyi bir solak guardı olan takım her kilidi açar- Aztekler  
Dün gece Fenerbahçe'de sorumluluktan kaçan oyuncu olmadı.O kategoride ilk sırada sayılacak Kalinic sezonun en kendine güvenen maçlarından birini oynadı. Geçen yıldan farklı olarak bu yıl Fenerbahçe'de hücum üretimi eşit bölünüyor. Datome'yi durdurursan Dixon, onu durdurursan Udoh, o sıkışırsa Antic, o sokamazsa Melih, son saniyeye kalırsa Bogdanovic diye liste uzayıp gidiyor.

Adam değişerek savunma konusunda altyapılarda gösterilecek bir video hazırlansa dünkü maçtan çok pozisyon çıkardı. Hepsine ve Obradovic'e helal olsun.

İlk maçı Fenerbahçe kaybetseydi seri biterdi. 
Fenerbahçe bu maçı kazanarak son maça kadar iddialı olduğunu gösterdi. 
Ancak Real Madrid sportmenlik dışı ve teknik  faul alması muhtemel 12 kişilik bir kadrodan oluşuyor. Asla pes etmeyeceklerdir. "Çok motive bir Real Madrid vardı. Çok asılan bir Real Madrid vardı. Pablo Laso da enteresan bir şekilde fazla istekliydi" diyecek değiliz (gülücük işareti)  

Maçtaki Fenerbahçe taraftarına gelince, sahada varını yoğunu ortaya koyan takımın adeta sarı bir gölgesi gibiydiler. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder