12 Aralık 2014 Cuma

Hakan Uçakta

Diyelim en yakın arkadaşınız Hakan tam da Fenerbahçe'nin Sivasspor ile oynadığı dakikalarda uçaktaydı (uzun bir yolculuktu) ve iner inmez sizi aradı "nasıl oynadık ?" Zor anlatılabilecek bir maç...Kötü desen haksızlık olur,çok iyi desen abartı olur.

Belki de Sivasspor'dan başlamak daha doğru olur. Bu defans anlayışı ile ligde gol yemeden bitirdikleri her maç mucize olur.

Fenerbahçe maça istekli ve tempolu başladı ve  bu,futbol doktorlarının da koyduğu kötü futbol teşhisinin de tedavisi anlamına geliyordu.

Zekeriya Alp'in salı toplantısına en değerli malzeme (Fenerbahçe lehine hatalı karar ) haftanın ilk golünde geldi, Bekir'e topu indiren Gökhan ofsayttaydı ! Bekir ısrar edip golü attı.

Türk futbolunda eli öpülecek adam
Neden kadro dışı kaldığı malum ama neden affedildiği anlaşılmaz Alves için bir yorum ile devam edelim. İkili mücadelelerde karta susamış hareketleriyle çok tehlikeli bir adam. Defanstan top çıkarırken en yakınındaki oyuncu yerine en uzaktakine top atma düşüncesi var ve bu hadise sürekli top kaybı ile bitiyor. Hücumda top hakimiyeti Mustafa Doğan'dan hallice... Peki bu adamın iyi yaptığı ne var denince "uzun boyu ile hava toplarına hakim" deniyor....O halde onun yarı fiyatına Zoriç oynasın,  iki işi birden götürür !

Yukarıdaki paragrafta adı geçen Alves ayağındaki topu uzağa vermek yerine bu yazıyı tekzip etmek amacıyla yakınındaki Caner'i seçti. Caner'in hatalı pasına "hatalı ileri çıkışların ülke tarihindeki 2.önemli ismi" Volkan hatalı çıktı ve Sivasspor,adı ilkokul yıllarında hocalarınca sınıf defterine de zor yazılan Chahechouhe ile durumu 1-1 yaptı.

Fenerbahçe maç içinde hücum hattını sürekli değiştirdi. Doğru bir karar ile Kuyt ortada başladı ,sonra sağa sola geçti. Böyle bir değişlik sonrasında, ülkenin en güçlü hattının kahramanları sahne aldı, Emenike soldan ortaladı ,sağdan Kuyt tek topla asist yaptı Sow dokundu ve Erol Evgin'in şarkısı başladı .

Devre bitmeden bir gol daha bulalım stressiz bir maç seyredelim diyenlere bir hizmet olarak Kuyt topa dokunurken Sivasspor savunması da bu hizmete yardımcı olup seyretti ve Fenerbahçe 3-1 ile soyunma odasına döndü.

"Aykut Hoca al şu gençleri oyuna" sözlerinin yıpratıcı olduğunu bilen Ersun ve İsmail hocalar kadroya genç isimleri almayıp bu stresi savıyorlar.Bu nedenle "skor 3-1 oldu ,ikinci yarıda alsın şu gençleri oyuna" diyen çıkmadı .

İkinci yarıda Emenike-Kuyt-Sow troykası yine sahneye çıktı , Sow bitirdi 4-1 oldu.
İki takımda gol veya goller kaçırmak için mücadele edip ve başarılı olunca başka da gol gelmedi.

Gökhan sezonun en istekli ve verimli maçlarından birini oynarken , ne kadar kıymetli olduğunu da hatırlatmış oldu.

Fenerbahçe lig tarihinde 4-1 kazandığı maç sayısını Samsun plakasına getirdi ,Sow gol adedinde Serhat Akın'ı geçip Nobre'ye yaklaştı, Kuyt gol sayısında Naci Erdem (1),Kemalettin Şentürk,Diego Lugano'yu yakaladı .

Sarı Kanaryalar geçici olarak liderlik koltuğuna oturdu.
Bu istekli oyun devam ederse geçici olan durumu kalıcıya çevirirler.
Hakan uçaktan inip sorduğunda böyle diyebilirsiniz.
________________________________________________________________________________
(1) Naci Erdem kim diye merak edenlere FBTV 'deki Zaman Tüneli programı : http://www.youtube.com/watch?v=AR3kc-uLl3o



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder