8 Kasım 2016 Salı

Umut Kesmek...



Fenerbahçe Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldığında "Fenerbahçe'nin Yalnızlığı" diye yazmıştım.

Yazı şöyle bitiyordu:



Lig liderliği Fenerbahçe için hala uzak bir hedef ve her anlamda yalnızlığı devam ediyor.

Fenerbahçe'nin Alanya beraberliği ve ağır Manchester United mağlubiyetinden sonra Konyaspor, Karabükspor, Manchester United ve Akhisar serisini kayıpsız atlatacağına inanmak kolay değildi.

Peki ne oldu da Fenerbahçe 4 galibiyet aldı ?

Lens sakatlıktan döndü. Evet, bazen bir oyuncu fark yaratır.

Advocaat 4 maçta 16 kişilik çok akıllı bir rotasyon yaptı. Evet, hoca televizyon programında kebap yiyenler ve ülke puanını virgülüne kadar hesap edenler kadar futbolu biliyor.

Aatıf 2 maçta 3 klas hareketle 3 gole katkı yaptı. Evet, hoca onu da diğer az şans bulanları da silmemiş.

Premier League gol kralı futbola döndü. Evet, ülke sınırlarındaki en kariyerli oyuncu hala o ve hala o görkemli kariyerinden sadece fragmanlar izliyoruz.

Ozan Tufan ve Josef fayda konusunda geçen yıla fark attılar. Evet, Ozan'daki gelişimin arkasında Terim var (!) ama bari Josef'i Advocaat'a yazalım.

Fenerbahçe son iki maçında defans yapmak durumunda kaldığında "kademe" konusunda büyük beceri gösterdi. Herkes birbirinin açığını kapattı. Evet, basketbol takımını izlemiş de olabilirler.

.
.
.

1991-92...Premier League kurulmadan önceki sezon.

Ligde Manchester ile Leeds United karşılaşıyorlar. Leading isimli kitabında Alex Ferguson, berabere kaldıkları Leeds maçından sonra  pek de alışık olunmadığı bir şekilde soyunma odasının duşlar bölgesinde dolandığını ve  Manchesterlı oyuncuların sohbetlerine kulak verdiğini anlatıyor. Steve Bruce ve Gary Pallister Leeds'in yeni transferinin yeteneklerinden övgüyle bahsediyorlar ve bu Ferguson'un aklına karpuz kabuğunu düşürüyor...

Howard Wilkinson'ın menajerliğini yaptığı Leeds United o sezon şampiyon oluyor. Leeds menajeri şampiyon kadrodan bir oyuncularını satmaya karar veriyor. O oyuncu Ferguson'un soyunma odasında duyduğu o isim. Takıma uyum sağlayıp sağlayamayacağı konusunda şüpheleri olsa da oyuncularından duydukları onu cesaretlendiriyor ve 1.2 milyon Poundu bastırıp o oyuncuyu alıyor.

O oyuncu Manchester'da 5 sezonda 4 şampiyonluk, 2 FA Cup kazanıp kulübün sembol oyuncularından bir tanesi oluyor !

Howard Wilkinson da Leeds'i şampiyon yapan adam olarak bilinmesinden çok o oyuncuyu satan, en büyük hatanın sahibi olarak hatırlanıyor...

Nasıl satarsın bu adamı ?

Futbolda isteyerek veya istemeden yapılan büyük hatalar var.

Fenerbahçeliler için yapılabilecek en büyük hata "umut kesmektir"
Futbolcu ve taraftar hepsi buna dahil...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder