5 Kasım 2015 Perşembe

Robben geliyor mu ?



Reklamda Fenerbahçe taraftarları FbYandex kullanarak arama yapıyor, kulüp para kazanıyor, Robben geliyor. 

Bir futbol takımının yönetim aklı, kadrosunun hüneri ve iş ahlakı, tribündeki taraftarının futbolu algılama becerisi yeterli değilse ve dahası bu 3 grup bunun farkında değilse gelen "yıldız" oyuncular yeni zengin müteahhitin son model Mercedes' inden öteye geçemez. Büyük oyuncu getirmek onların çılgınca egolarını tatmin etmek kolay değil, büyük oyuncu getirmek önemsiz de değil. Mesele yeteneklerini sahaya yansıtmak için elinden geleni yapanları ve yaptıranları bulabilmekte... 
...
...
Ajax'ın teknik heyetindeki Dennis Bergkamp ile Robin Van Persie Arsenal'da beraber oynadılar. Dennis emekliliği için gün sayarken Robin takıma yeni katılmıştı ve Dennis ona kol kanat geren abi rolündeydi. İlk sezonunda otomobil kazası yaptığında, Southamptan maçında anlamsızca kırmızı kart gördüğünde ve 1 sene sonra Hollanda'da tecavüz suçlamasıyla 2 hafta hapiste kaldığında onun kurtarıcısı, yol göstericisi olmuştu.


Robin'in dün geceki donuk oyunu için Dennis Bergkamp ne demiştir bilemiyoruz. Oysa biz, Robin'in Ajax taraftarlarıyla Feyenoord forması giydiği yıllarda yaşadığı kavgadan ötürü daha hırslı olabileceğini düşünmüştük. E pozisyon gelmedi adama diyenler de haklı, pozisyona girmek için gayret sarf etmedi diyenlerde...

Peki Nani ? Top cambazlığı fantezileriyle sorumsuzluk sınırında gezdiği bir maçı daha gördük. Oysa sezona müthiş istekli ve faydalı başlamıştı. Hal böyle olunca Fenerbahçe'nin ilk yarının ilk bölümünde gole giden ataklarında hep bir şeyler eksik kaldı. Tek pozisyon Souza'ya geldi o da olmadı. 

Maçın iki kilit adamı Volkanlar olabilirdi. Demirel birinci dakika Fenerbahçe'nin Avrupa tarihindeki en saçma golü yedirebilir, Şen Avrupa tarihindeki en güzel slalom gollerden birini atabilirdi. Şans Sarı Kanaryaların birinde yanında birinde uzağındaydı.

Yetenekler ve kariyerler ile başlayan kadro formda oyuncular ile değişince futbol da durağandan pozitife dönüştü. Van Persie'ye gelmesi gereken pozisyon Fernandao'ya geldi, Ajax taraftarı derin bir oh çekti.

Pereira'nın Raul yerine oyuna Ozan'ı alması, Ozan'ın da etkili oyunu orta sahadaki kuraklığa ilerideki maçlarda çare olabilir... Defansın bir hava topu dışında pozisyon vermemesi gecenin 1 puan kadar kıymetli kazancıydı.

Kadıköy'ün Zühtüpaşa mahallesi kadar nüfusu ile grubun hakimiyetini ele geçiren Molde sayesinde Fenerbahçe ikinci sıradaki yerini korudu. Celtic maçında gelecek 3 puan yola devam ettirir, kervan yolda düzelir.

Son olarak, Fenerbahçe'nin ceza sınırında olduğunu bildiği halde taşkınlık yapan ve ne var bunda diyen cahil bir kitlenin varlığı ne kadar acı veriyorsa şu pankartı hazırlayanların varlığı da o kadar gurur veriyor.




1 yorum: