29 Aralık 2015 Salı

Futbol Enteresan Bir Oyun


O gün sahada 17 yaşında iki yaşıt futbolcu vardı. 

Misafir takımdaki kariyerinde 3.kez A takım formasını giyiyordu. Ev sahibi takımdaki oyuncuysa ilk kez. Misafir takımdaki oyuncu 90 dakika sahada kaldı ama yenilgiye engel olamadı. Ev sahibi takımdaki oyuncuysa son 20 dakikada oyuna girdi, maçın bitimine dakikalar kala bir de gol attı. Takım arkadaşları onu omuzlara aldılar. Misafir takımdaki oyuncu o görüntüye bakıp "orada ben de olabilirdim" demiş midir ? Bilemiyoruz. Futbol enteresan bir oyun. Neler getirip neler götüreceği hiç belli olmaz...
...
...
Futbolun içinde tesadüfler bolca var ama galip gelen daima haklıdır diye bir kural da var. Fenerbahçe kazanıyor, zor oluyor ama kazanıyor.

Sivasspor maçı öncesi bir çok Fenerbahçeli "tam hayalimdeki kadro" demiştir. İki gerçek kanat oyuncusu ve bir gerçek forvet. Vitor Pereira'nın yerinde olsam bir akşam tüm futbolcuları Samandıra'da film salonuna toplar ve Robin van Persie'nin Feyenoord, Arsenal, Manchester United ve Hollanda milli takımında attığı yüzlerce golü seyrettirir ve "bakın, beraber oynadığınız bu adam dünyanın en büyük golcülerinden biri. Kıymetini bilin" derdim. Böylelikle kendim de izleyip faydalanmış olurdum !

İkinci yarı bu görüntüden 17 tane tüm hayalleri gerçek yapar

Dün 90 dakika sahada fiziksel olarak güçlü bir görüntü çizen Robin Van Persie'nin yaptığı koşuları seyrettikçe, bir forvet oyuncusu nasıl top almak için hareketli oynar ve bir takım bunun nasıl farkına varmaz konulu iki ders çıkarmak mümkündü. 

Elbette sadece aksiliklere odaklanmamak gerek. Fenerbahçe hatalı hakem kararlarına ve sertliğe takılmamak için ilave güç gösteren bir takıma büründü. Zor gol atıyor ama çok zor pozisyon veriyor. Sezon başındaki gibi, gol yediğinde disiplinden kopmuyor. Farkı yakalamak, rahat maç izlettirmek henüz bu sezon için Fenerbahçe'nin taraftarının tattırmadığı nimetler..."Böyle şampiyon olunacaksa hiç olunmasın" diyenler şampiyonluk kutlamalarında en ön safta olurlar, onlara hiç ,takılmamalı.

Markoviç'in patlayıcı gücü, akıllı koşuları görsel olarak nefis. Görselliği skora yansıtmak için zamana ihtiyacı var. Yoluna Ersan gibiler çıkıp saha dışına atmadıkça futbolu daha da gelişecektir. Mehmet Topal 3 yıldır futbolunu bir lego binası inşa eder gibi büyütüp kat çıkıyor. Danışman  statüsündeki Josef dün iyi bir maç çıkardı. O mevkiden beklenti büyük, Josef'e verilen bonservis de büyük. Dinlenmiş Josef ikinci yarıda 4-5 maçı soyadı gibi oynasa kafidir. Volkan Şen bu takımda ilk 11'de de oynar, yangın anında devreye girip söndürücü olarak da. Kjaer gibi hem sert defans yapan, hem gol gol atan stoperler nimettir.

Vitor Pereira'nın basın ile atışması, yeni bir karar ile soru almaması Fenerbahçe'ye fayda sağlamaz, saçma sapan sorular soran bazı muhabirlerin ders almasını beklemek de akla sığmaz. 

Tarih, Fenerbahçe'nin en çok çantada keklik maçları kaybettiğini yazar. Dün maç öncesi öyle bir hava vardı, hoca ve takım işi ciddiye alarak devreyi çok iyi bir puan ile kapattılar.

Futbol enteresan oyundur. Şenol hoca ve Fenerbahçe iyi bilirler bazen 81-82 puan bile şampiyonluğa yetmez.

Futbol enteresan oyundur. Dünü yoktur bugünü vardır. Girişte anlattığımız hikayenin kahramanlarını tahmin edememiş olanlar olabilir. Yaşıt olan iki futbolcudan o gün misafir takımda olan Ozan Tufan, ev sahibi takımda olan da Beykan Şimşek idi. Dün gece ev sahibi/misafir olarak yer değiştirdiler. Biri kaçırdı, biri attı ama ikisi de büyük futbolcu meziyetlerine sahipler. Belki bir gün aynı takım formasını bile giyerler...

2012-13 sezonu Fenerbahçe-Bursaspor Kupa maçı 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder