21 Aralık 2015 Pazartesi

Gençlik Parkı Tarafındaki Kale

Radyodaki spiker "Ankara'yı bilenler için söylüyorum, Fenerbahçe ilk yarıda gençlik parkı tarafındaki kaleye hücum edecek" dediğinde yüzünüzde tebessüm olduysa bir zamanlar Ankara'da yaşamışsınız ve ikinci yarıda bizim tarafa hücum edecekler diye sevindiğiniz gün aklınıza gelmiştir... Fenerbahçe taraftarına ayrılan yer hep aksi taraftaki kale arkası olmuştur... Gençlik parkı tarafındaki kaleye Cemil'in, rahmetli Kayhan'ın, rahmeti Selçuk'un (K.İrlanda) gollerini, Yaşar'ın kurtardığı penaltıyı anımsıyorsanız yaşınız 40ların üzerindedir.  Saha küçüktür, golün anlaşılması 1-2 saniye sürer, sevinç ise her zaman büyük olur.

Fenerbahçe son 5 şampiyonluğunda da Gençlerbirliği'ni Ankara'da yenmişti. Dün de yenmek için sahaya çıktı. Pereira'nın Diego ve Josef tercihlerini ilk 16 haftada Fenerbahçeliler çokça sorguladılar, kalan 18 haftada da sorgulanacak gibi. Bir bildiği vardır diyenler şimdilik haklı. İnşallah da öyle kalırlar.

Öğlen, elektrikçi dükkanına 1 saatliğine bakmaya gelen yandaki yorgancının oğlu ne kadar inisiyatif alırsa Josef de orta sahada o kadarını alıyor, yani çok az. Diego çok iş yapar gibi görünüp hiç bir iş yapmama becerisine sahip. Mehmet Topal, Josef&Diego ikilisinin maç başı ücretinin %50'sini alsa hakkıdır...Kanatlara gelirsek işte Fenerbahçe orada fark yaratıyor. Dün de öyle oldu. Gençlik parkı tarafındaki kaleye doğru hızlanan Markoviç topu Fernandao'nun kafasına çarptırıp golü attı desek yeridir. Tabii kafaya topu çarptırıp golü atmak deyince aklınıza ilk kim gelir desem ? Rapaiç-Yusuf-Samsun-Şampiyonluk cevabını verenler ile aynı fikirdeyim. 

Gençlik Parkı tarafındaki kaleye atılan son gol

İlhan Cavcav'ın çok yerinde tespit ettiği gibi Fenerbahçe'nin daha fazlasını atabileceği bir maçtı. Şansı yoktu, bir de Mete Kalkavan vardı. Nani'nin sabrının sınırını denedi. Vermediği penaltı kararlarında adil davranıp iki yarıya böldü: Fernandao'ya ilk, Diego'ya ikinci yarı. Alves'e kart göstermeyerek de adamın Noel tatiline tüy dikti...

UEFA Fenerbahçe'nin önünü açmak için Diego'ya 3 maç ceza verdi ve Pereira mutlaka bunu değerlendirip Ozan'ı takıma katmalı. Kazanan her zaman haklıdır ama Fenerbahçe taraftarı da 1-0'lardan kurtarılmalıdır. Diğer taraftan Fenerbahçe kalesini gole kapatan takım ve hoca da alkışlanmalıdır.

Durumu ne olursa olsun Gençlerbirliği zor deplasmandır, şifresini yukarıda vermiştik şampiyonluk yolunda önemli duraktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder