28 Kasım 2016 Pazartesi

Fenerbahçeliler Fenerbahçe'yi hatırlarsa...

Zorya maçında Advocaat oyuncu değişikliği için Robin Van Persie'iyi yanına çağırdı. Hollandalı oyuna girecekken onu almaktan vazgeçti, başka bir değişiklik yaptı. Robin Van Persie küsmek bir yana Rize'de 11.09 km koşu mesafesiyle ve futboluyla göz doldurdu. Futbolcu hocasına güvenmeli.

Hoca futbolcusuna ? 

1982 dünya kupası öncesi İtalya'nın dünya kupası kadrosu açıklandığında küçük çaplı bir şok yaşandı. 1980'de bir bahis skandalına adı karışmış, 2 yıl futboldan men almış Paolo Rossi de kadroya alınmıştı ve cezası dünya kupasından bir kaç hafta önce bitecekti. Dünya kupası başladı. Enzo Bearzot bir adım daha ileriye gidip onu oynatmaya başladı. İtalyan basını hocayı eleştirmekte haklıydı çünkü ilk 4 maçta Rossi'nin golü yoktu ! Çeyrek finalde Brezilya'ya 3, yarı finalde Polonya'ya 2, finalde Almanya'ya 1 gol atan Rossi gol kralı olurken, İtalya da şampiyon oluyordu.


Kadro mühendisliği(!) hatası olarak görülen, devre arasında kiralanacak denen Aatıf, Karabükspor maçında rotasyona dahil oldu. O maçın ilk yarısındaki vasat oyunuyla "ikinci yarıda çıkar" dendi (dedim). Çıkmadı nefis bir gol atıp rotasyona dahil oldu. 3 maçta 3 gol atıp 2 de asist yaptı.
..
..
Bildiğimiz Fenerbahçe Zorya ile 1-1 beraber kalıp Feyenoord ile ölüm kalım maçına çıkar, Rizespor'a puan kaybedip, Beşiktaş maçına o ruh haliyle hazırlanırdı. Bilmediğimizi kabul etmek de erdemdir...

Gerçi Rizespor tam da o senaryoya uygun başladı, atak oynayıp 1-0 öne geçti. Fenerbahçe 2014-15 sezonunun 5 Mayıs tarihinden beri geriye düştüğü hiçbir maçı çevirememişti ama galiba "o gün bugündü" 

Önce Fenerbahçe Rizespor'un sağ tarafını metrobüs yoluna çevirdi. Yukarıda adı geçen Aatıf Sow'a bir servis yaptı. Beraberlik geldi. Sow'un "röveşatalık at Memo" sözünü dinleyen Mehmet Topal attı, Sow da attı. 

"Hocam, Musa arkadaşımız tehlikeli hareket yapıyor"

Devre böyle bitecek derken, üzerindeki ataleti atmış olan Josef de Souza üzerindeki adamı da attı, giderken faul yapıldı. "Bu takımın duran top kullanan adamı Alper midir ?" diye kahvede kızan abiye Alper evet dedi, Moussa Sow üçledi. Fenerbahçe de uzun süredir Hat-trick yapan da yoktu...En son yine Sow yapmıştı...

İkinci yarı adeta "en son ne zaman Fenerbahçenin bir maçını rahat izledik ?" diyenlere özel kurgulanmıştı. "Kalecinin uzanamayacağı köşe" sözünü seven Aatıf sözün hakkı verip 4-1, Roberto Köybaşı 5-1 yaptı. İsmail'in frikik golü kadar önemli olan Robin ve Kjaer'den vuruş iznini almış olmasıydı...

Ali Palabıyık maç sonunda günlüğüne, "Sevgili günlük, nasılsın ? yine beraberiz. Ben bugün Robin Van Persie'ye hücum faul çalıp, sarı kart gösterdim. Sanırım bu bir ilk" yazdı. 

Fenerbahçe bu sezon 3.defa 5 gol attı, diye yazarsak "Hiç unutmam, o sezon ilk maçta Rizespor'a 5 gol atmıştık. O maçın ilk yarısı 0-0 bitmişti. İkinci yarıda asker traşlı, dizi bandajlı Aykut girdi tam 4 gol attı. Fenerbahçe'nin hiçbir maçında, sezonunda ümitsizliğe kapılmam ve haklı çıktığım da çok olur" diyenler çıkabilir. 

Haftaya güzel maç olacak.
Şampiyon Beşiktaş Kadıköy'e gelecek.
Karşısında, tüm zamanların en çok şampiyonu olduğunu hatırlamaya başlayan Fenerbahçe olacak.


1 yorum:

  1. Emeğine sağlık olsun Bozkurt Abi. Güzel bir yazı dizisi olmuş. Yazılarının devamını merakla bekliyorum. Selamlar. Saygılar...

    YanıtlaSil